В последно време виждаш много продукти с обозначение “био”, “органичен”, “веган” и се чудиш защо био гримът е по-безопасен за теб, за природата и за животните?

Научи в следващите няколко реда!

 

  • Био гримът е по-полезен за теб и твоята кожа

Повечето козметични и разкрасителни продукти съдържат голямо количесто химикали, които могат да предизвикат алергична реакция на кожата, да я подразнят и замърсят при дългосрочна употреба.

Естественият, органичен грим, от своя страна, съдържа натурални, растителни съставки от природата, за да ти осигури нежна грижа, като същевременно подхранва кожата и ти дава свободата да изразиш себе си чрез изобилие от палитри и продукти.

 

  • Био гримът не се тества върху животни

Конвенционалните разкрасителни продукти много често биват тествани върху животни, за да се потвърди, че са годни и за употреба върху хора. От етична гледна точка, органичният грим не наранява животни и не използва животински продукти в производствения си процес и по този начин допринася за хармонично съществуване на всички видове организми.

 

  • Био гримът е по-щадящ и за околната среда

Гримът може да е вреден за околната среда? За жалост, в повечето случаи, отговорът е “да”. Високото съдържание на вредни химикали в конвенционалните бюти продукти изисква много от субстанциите да се добиват в големи количества, в следствие на което се унищожават обширни горски площи и тропически гори и се нарушава естествената флора на застрашени животински видове. Също така, щадящият производствен процес на био продуктите позволява по-малко замърсяване на водните ресурси, почвите и въздуха.

 

Убедихме те да изпробваш БИО грим?

Запази си час за грим с органични продукти на:

https://time4u.bg/salon/bio-salon-i-magazin-odonata-makeupabeaut-748