Ако мечтаеш да си отвориш студио за красота, сега може да е най-доброто време за тази инвестиция. Пазарът на услуги за красота в България нараства стремглаво  през последните години, а клиентите търсят все повече иновативни услуги и процедури за красота, грижа и релакс.

Поради голямата конкуренция, обаче, много нови салони за красота изпитват затруднение да привлекат клиенти и генерират печалба.

Предлагаме ти няколко лесни съвета, които ще ти помогнат да планираш успешно салона си, още преди да го отвориш:

1. Направи бизнес план
Това не е нищо повече от дългосрочно планиране на дейността на салона. Най-вероятно вече имаш нахвърляни записки и идеи, остава единствено да ги събереш в систематизиран документ; опиши какви дейности ще предлага салонът за красота, потърси рецепти за успех, които могат да ти помогнат и помисли как можеш да реагираш при евентуално възникнали проблеми.

2. Планирай финансирането и намери инвеститор
Независимо дали ще осигуриш финансирането чрез собствени спестявания, кредит от банка, или чрез инвеститор, за теб е важно да планираш колко парични средства са нужни и откъде можеш да ги набавиш.

3. Намери правилното място за студиото си
Правилната локация е ключова за успеха на салона. Избери място, което е оживено, лесно достъпно с градски транспорт или кола, район, в който клиентите ти живеят или пазаруват често. Не забравяй да проучиш конкурентните салони в района.

4. Проектирай салона си спрямо клиентите, които искаш да привлечеш
Трябва да си сигурен, че дизайнът и интериорът на студиото ти отговарят на клиентите, които се целиш да привлечеш. Какво излъчване искаш да има салонът - модерно, арт, цветно, луксозно, бутиково, уютно?

5. Осигури отлично обслужване
Салонът ти трябва да е място, на което клиентите се връщат с удоволствие. Осигури им не само качествена услуги, но и приятно изживяване.

6. Отдели средства за маркетинг
За да си гарантираш успех, имаш нужда от клиенти. За да привелечеш клиенти, имаш нужда от маркетинг план.

Създай страници в социалните медии и споделяй активно там.

Чрез платформата www.time4u.bg можеш лесно и удобно да управляваш всички свои часове онлайн, да приемаш нови резервации, да откриеш нови клиенти и създадеш атрактивно онлайн представяне на салона си.


7. Избирай служителите си и спрямо характера им
Разбира се уменията на служителите в салона са важни, за да гарантирате качество на услугите, но комуникацията с клиентите и приятната атмосфера заемат също толкова ключова роля и често са главна причина клиентите да се връщат обратно при теб.

Научи повече на: https://articles.bplans.com/how-to-open-a-successful-hair-salon/